Mooie gerechten voor iedereen

Granola

Granola

Een goed begin is het halve werk; als we het dan over de ochtend hebben tenminste. Het ontbijt is toch wel iets dat centraal moet staan als je de oogjes opent. Vandaar dat ik mijn dag vrijwel altijd met een goede bak granola begin. Want…. granola is super voedzaam, vet gezond en is het gewoon erg lekker. Hiermee hou ik het zeker vol tot mijn eerste snackmoment om 9 uur.

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat mijn granola niet de alle gezondste is op deze wereld. Maar ook dit heb je eigenlijk helemaal zelf in de hand; ik raad ook aan voor de mensen die mijn granola gaan uitproberen om eerst echt even mijn blog te lezen. Normaal gesproken staat hier alleen maar slap gelul in; maar ik probeer er nu wel enigszins wat tips and trics in te verwerken. Vandaar dat mijn blog deze week helemaal in het thema staat van informeren.

‘’Wat zit er in mijn granola voor dummies’’

Noten: ziek gezond; eet hier niet meer dan een handje van anders ben je zo klaar voor my 600 lb life.
Chocolade: ik lieg als ik zeg dat ik hier Lindt 5000 % cacao in stop; hier zit gewoon een lekkere vettige reep melkchocolade in.
Havermout: dit is natuurlijk gewoon niet te vreten zonder al die andere zoetige troep, misschien dat mijn opa af en toe nog een schaaltje havermout eet maar die is dan ook echt de enige. O ja, en fitgirls tegenwoordig. Pleur er wat amandelmelk doorheen en je hebt een heerlijke voedzame maaltijd #lovinglife #nothingtastesasgoodasskinnyfeels #vegan
Kokossnippers: gewoon fucking hip, het ziet er goed uit zorgt ervoor dat het een lekker vrolijk tintje heeft. Helaas proef je er door de honing niet zo veel van haha, maar ze zijn wel ziek duur dus je voelt het wel in je porto.
Rozijnen: Wtf zijn dit eigenlijk voor dingen? HA ik geloof wel dat ze vrij weinig calorieën bevatten dus op zich is dat best dikke priem.
Pompoenpitten/zonnebloempitten: kunnen allemaal gewoon eventjes eerlijk zijn want dit smaakt natuurlijk gewoon naar niks. In de wandelgangen heb ik wel gehoord dat ze vet healthy zijn. #veloverbeen

Verder lieg ik ook over de hoeveelheid honing die ik er zelf in doe; ik knijp echt een kwartfles leeg over de granola. Maar dat blijft natuurlijk tussen ons.

Mijn grootse irritatie is dus ook het ‘’perfecte gezonde’’ van hoe kook-blogs/gerechten tegenwoordig gepresenteerd moeten worden. Het leven is al kut genoeg waarom loopt iedereen dan zo te kutten met al dat gedoe. Eet gewoon wat je lekker vindt en als je zo graag wilt afvallen vreet je maar gewoon wat minder! Alle shit moet tegenwoordig gezond zijn en perfect op het bord liggen. Maar koken blijft gewoon een tyfuszooi. Letterlijk het enige wat nog schoon is in mijn keuken na het koken is het zojuist aangeschafte Xenos bord waarvan ik een foto ga maken (do it for the gram); echt Hiroshima is niets vergeleken met hoe mijn keuken eruitziet na zelfs al het maken van een broodje bapao. Dus om het even kort samen te vatten: Koken is messy, life is messy. But fortunately I am a messy bitch.

Zodoende mijn agressieve blog; haha je krijgt het jochie wel uit de ghetto maar de ghetto niet uit ‘t jochie.<3

Groet,

Kevin

 

Dit heb je nodig voor de granola (hele grote pot)

 • 1 zak gemengde ongezouten noten (ik pak altijd die rode van de appie)
 • 300 gram havermout
 • 50 gram pompoenpitten
 • 50 gram zonnebloempitten
 • 4 handjes rozijnen
 • 10 eetlepels zonnebloemolie
 • 6 handjes kokosnippers
 • 200 gram pure chocolade
 • Honing (gewoon hoeveel je lekker vind)

Stappenplan                                                                                                                     

 1. Verwarm de oven op 200 graden.
 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
 3. Gooi de gemende ongezouten noten en de havermout samen in een schaal; roer dit samen met de zonnebloemolie goed door elkaar. Zorg ervoor dat de noten allemaal een beetje glimmen
 4. Breng dit op smaak met honing; let erop dat je er ook nog rozijnen doorheen gaat gooien dus maak het niet al te zoet. (4 eetlepels ofzo)
 5. Spreid de noten en de havermout uit over de bakplaat en bak dit ongeveer 15 minuten.
 6. Na 15 minuten haal je de noten uit de oven en laat je deze afkoelen.
 7. Snijd nu de chocolade met een koksmes in hele kleine stukjes, dit kan je goed doen met de achterkant van je mes.
 8. Zorg ervoor dat je notenmengsel helemaal is afgekoeld voordat je de chocolade erbij gooit. Anders krijg je van die vet rare gesmolten chocolade haha.
 9. Gooi als laatst de pompoenpitten, zonnebloempitten, kokosnippers en de rozijnen erbij.
 10. Hussel het allemaal lekker door elkaar en bewaar het in een afgesloten pot.
 11. En dan nu genieten! Het is echt superlang houdbaar; geen idee hoe lang want bij ons staat het nooit langer dan een weekje.
 12. Geniet ervan!

 

Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *