Mooie gerechten voor iedereen

Cranberry repen

Cranberry repen

We zitten dik in Maart en helaas voer ik nog steeds een strijd tegen de kilo’s. Ik ben nu ongeveer twee weekjes aan het afvallen en ik moet eerlijk toegeven dat het met ups en downs gaat. Het zijn dan ook niet echt de maaltijden waar ik op faal maar meer die heerlijke kleine hapjes tussendoor. Ik ben afgelopen week verdomme drie keer naar de Xenos gegaan omdat daar van die lekkere cappuccino crunch rotsjes bij de kassa stonden; omdat ik er zo op tegen ben om deze in huis te halen haalde ik iedere keer maar kleine onzin dingen zodat ik toch een reden had om wat mee te snaaien bij de kassa.

Hoe erg ik ook van koken hou, thuisbezorgd is hier helaas ook een veelgebruikte app in mi casa. Het is best wel kut als de bezorger van de chinees je al bij je voornaam noemt. Ik probeer echt wel zeker vijf keer per week zelf te koken maar als je de hele tijd in de keuken staat ben je daar in de avond ook wel weer klaar mee. #Shoutout naar onze bezorger Lingling (LYSM). De afgelopen weken zijn dan ook behoorlijk pittig geweest, ik bedoel ‘’ik ben verdomme al 2 weken aan het diëten, why the fuck heb ik nog geen sixpack?’’

Om het allemaal een beetje in het gareel te houden heb ik deze repen in elkaar geknutseld; dit zijn gezonde repen. Elke keer als ik trek krijg in een kroketje stop ik nu gewoon een supergezonde reep in m’n muil. In plaats van een bamihapje… een heerlijke dadel-reep. Op deze manier is het best wel vol te houden aangezien het gewoon lijkt alsof ik iets slechts naar binnen werk. En dat is best een goed gevoel.

Deze cranberry repen zijn ongemerkt ook nog eens helemaal vegan geworden en dit was absoluut niet mijn insteek. Ondanks het feit dat ze vegan zijn smaken ze niet minder (want ja… vegan shit smaakt toch echt minder dan een bossche bol). Mijn cranberry repen zorgen voor een zoete explosie in je mond en er is geeneens suiker aan toegevoegd, en dat is ook eigenlijk helemaal niet nodig. De dadels in de repen zorgen namelijk voor het ‘’zoetje’’ en dat gaat ze goed af.

Ik ben erg tevreden met mijn repen; maar het wordt toch wel weer tijd om volgende week iets vets en ongezonds online te zetten. Maar dat zien we dan wel weer.

Groet,

Kevin

 

Dit heb je nodig voor de cranberry repen. (ongeveer 14 stuks)

 • 180 gram dadels
 • 150 gram ongezouten cashewnoten
 • 80 gram rozijnen
 • 60 gram gedroogde cranberries
 • 6 theelepels cacao
 • 50 ml cranberry sap

Benodigdheden in de keuken

 • Keukenmachine
 • Staafmixer

Stappenplan

 1. Pak een ovenschaal en bekleed de bodem met bakpapier.
 2. Vermaal de cashewnoten in de keukenmachine, als deze fijn zijn schenk je er 25 ml van het cranberry sap bij.
 3. Als het een mengsel is geworden zonder grote stukken doe je hier de rozijnen en de de cranberries bij.
 4. Dit vermaal je tot het een glad-ish mengsel is.
 5. Haal het mengsel uit de keukenmachine en spatel dit in een grote schaal, pureer dit met de staafmixer.
 6. Gooi hier de dadels bij en het overgebleven cranberry sap en pureer dit tot het een mooi dik prutje is.
 7. Tenslotte zeef je hier de cacao doorheen, let goed op met pureren aangezien het stuift als gek en je wilt niet dat je hele keuken eronder zit. (Ik spreek uit ervaring)
 8. Als je mengsel mooi semi-glad is spreid je dit uit over de het bakpapier en maak je alvast inkepingen waar je de repen wilt gaan snijden.
 9. Zet het mengsel ongeveer 30 minuten in de vriezer.
 10. Na 30 minuutjes is het mengsel een stuk harder en kan je het makkelijker snijden en het aandrukken tot je een mooie vorm krijgt.
 11. Ik verpak de repen altijd individueel in folie, want ze plakken echt ziek erg. Daarom raad ik ook aan om ze in de koelkast te bewaren; anders wordt het echt een kolerezooi!
 12. Je kunt de repen ook invriezen, ze zijn tot een maandje nadat je ze hebt gemaakt nog lekker! Veel plezier en succes!
Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *